IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @871
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Pevné disky Samsung

Formula medzi pevnými diskami. Rýchle, tiché a spoľahlivé. www.samsung.com

PZP Genertel

Garantovaná najnižšia cena PZP! Získajte PZP o 5% lacnejšie! Iba do 31.5 www.genertel.sk

Chcete reklamu na internete?

Stačí sa Zaregistrovať, vytvoriť Odkaz, pridať Kľúčové Slová a Spustiť Kampaň. www.etarget.sk

Postavil si dom za 3 600 €.

Simon Dale z Walesu sa rozhodol postaviť pre svoju rodinu ekologický mojdom.zoznam.sk

Autoškola Janský Čadca

dobrý prístup inštruktorov a kvalitná výučba v Čadci facebook autoskolajansky

Ako skopirovat data zo stareho disku?

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
Dr.Garden
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 08.06.2007

PríspevokZaslal: St 26.01.11 22:37Odpovedať s citátomNávrat hore

Potrebujem radu, ako skopirovat (spravit jeho zahohu) dat z HDD WD93044-A. Jedna sa o stary hardisk a WinXP mi ho nevie precitat cez USB adapter.

//premenovane, Daron
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
shiro
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 12.10.2006

PríspevokZaslal: Št 27.01.11 0:36Odpovedať s citátomNávrat hore

lol, skade mas taku vykopavku? podla googla to ma 43MB a patri to do muzea...
Pochybujem ze ti 30 rokov stare data stadial este na nieco budu. Ak je to vobec este funkcne.

Mozes s tym mat hodne velky problem, nakolko tieto vykopavky sa zapajali na vlastne radice vyrabane WD a s dnesnymi pc ti to vobec ist nemusi...obzvlast ak sa jedna o nejaku prasacinu z tej doby ako bolo napr. ESDI, co je vlastne predchodca IDE.

Ale mozes skusit si zohnat nejaku starinu s IDE radicom a zapichnut to tam...
No najlepsie asi nejaku staru 286-ku.

Tuna mas nejake info ako to zapajat:
http://stason.org/TULARC/pc/hard-drives-hdd/western-digital/WD-93044-A-43MB-3-5-HH-IDE-AT.html

AMD Phenom II 955 BE 3.2GHz, 4GB RAM DDR3-1333 A-Data, MB Gigabyte MA-770T-UD3P, Kingston SSDNow V 64GB 2.Gen., WD 640GB + WD 1TB, Gigabyte GeForce GTX275 896MB, 2xDVD+-RW NEC 7173, LCD BenQ G2400Wa 24", MS Wireless optical mouse 2.0A, Keyboard Prestigio, Creative SBS 380 2.1
ramaya
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 05.02.2010

PríspevokZaslal: Št 27.01.11 0:44Odpovedať s citátomNávrat hore

Skús či ti ho náhodou nerozozná Linux.
A nemyslím len cez ten USB adaptér , ale aj keď ho pripojíš klasicky cez 40-žilový kábel. Píšu , že je kompaktibilný s PC AT 386.
http://www.wdc.com/en/library/legacy/eide/93024a.pdf
walther
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 24.01.2008
Vek: 24

PríspevokZaslal: Št 27.01.11 1:36Odpovedať s citátomNávrat hore

uhm, to tých 43 MB je pre teba vážne takých dôležitých, že s tým mieniš márniť čas?
okrem toho, PREČO si nazval tému MS DOS???
jararak
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 19.06.2005

PríspevokZaslal: Št 27.01.11 8:13Odpovedať s citátomNávrat hore

Myslim ze nejaka live distribucia linuxu by ho mohla nacitat aj cez ten usb adapter, ak mas s niecim takym skusenost. ak nie, tak mozno napojit ten disk priamo do kompu, ci 40 alebo 80 zilovi kabel, su zhodne, v tom by rozdiel nemal byt, otazne je nakolko je ten disk este funkcny. Neviem preco tu ludia zatracuju ms-dos ked na nom bezi este dost aplikacii aj vsade tade a hlavne bude sa jednat asi o nejake uctovnictvo. Ak by si bol z ke, tak by som ti s tym snad vedel pomoct.

ramaya
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 05.02.2010

PríspevokZaslal: Št 27.01.11 11:00Odpovedať s citátomNávrat hore

Ak sú tie dáta nejaké fakt veľmi cenné a nie je iná možnosť , tak ako posledné zaplatiť nejakej profesionálnej firme čo sa zaoberá obnovou dát. Ale ten účet bude asi dosť vysoký
Dr.Garden
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 27.01.11 18:27Odpovedať s citátomNávrat hore

Ano, mam tam stare data este zo zivnosti ktore by som potreboval. Ten HDD bol zadrhnuty, ale odspodu ma zotrvacnik (ake mali stare diskety FDD), tak som ho nakopol srobovakom a rozbehlo sa to. Ono to cca 14rokov bolo v pivnici! Skusim ho zalozit do tej starej zaprasenej 286-ky a mozno to naskoci.. a nahram to potom na diskety. Len dufam ze este tie 1.2MB budu funkcne. Toto tu je asi uz trocha z "ineho sveta", tak sorry za to. Je tam MS DOS, asi vz0.4 tak preto.. Z Linux nemam ziadne skusenosti. Som z BB. Vsetkym velka vdaka za rady
shiro
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 12.10.2006

PríspevokZaslal: Pi 28.01.11 0:47Odpovedať s citátomNávrat hore

msdos 0.4 neexistuje. vzhladom na podporu toho disku by tam mal byt minimalne msdos 3.0

AMD Phenom II 955 BE 3.2GHz, 4GB RAM DDR3-1333 A-Data, MB Gigabyte MA-770T-UD3P, Kingston SSDNow V 64GB 2.Gen., WD 640GB + WD 1TB, Gigabyte GeForce GTX275 896MB, 2xDVD+-RW NEC 7173, LCD BenQ G2400Wa 24", MS Wireless optical mouse 2.0A, Keyboard Prestigio, Creative SBS 380 2.1
Dr.Garden
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Pi 28.01.11 18:16Odpovedať s citátomNávrat hore

shiro napísal:
msdos 0.4 neexistuje. vzhladom na podporu toho disku by tam mal byt minimalne msdos 3.0

Opravujem sa, 4.0 alebo 3.0

Podarilo sa mi HDD nakoniec spustit s Windows 98SE cez IDE zapojenie na PC Siemens Nixdorf a skopirovat obsah, vcetne DOSu
Zaslať odpoveď