| Autor | Správa |
allan
 Užívateľ
 Založený: 11.03.2008 Príspevky: 68
 | Zaslal: Po 23.06.08 18:43 |   |
Mal som disk rozdelený na 2 časti:
C - Windows - asi 30GB
D - Ostatné - okolo 200GB
Do D-čka som nainštaloval Mandriva Linux 2008. Z 200GB mi zostalo len 80, a ostatné sa vo Win vôbec nezobrazia. Teraz by som rád odinštaloval Mandrivu a získal späť tých 120GB do normálneho stavu. Ako to urobiť? |
| |
   |
 |
POM4R4NC
 Užívateľ
 Založený: 30.05.2006 Príspevky: 2299 Bydlisko: ZA
 | Zaslal: Po 23.06.08 18:49 |   |
trochu mam gulas v tom co si vlastne urobil
kazdopadne cez 'partition magic' disk s mandrivou zmazes a vytvoris novu ntfs particiu, pripadne pripojis k existujucej |
| |
   |
 |
allan
 Užívateľ
 Založený: 11.03.2008 Príspevky: 68
 | Zaslal: Po 23.06.08 19:04 |   |
| POM4R4NC napísal: | trochu mam gulas v tom co si vlastne urobil
kazdopadne cez 'partition magic' disk s mandrivou zmazes a vytvoris novu ntfs particiu, pripadne pripojis k existujucej |
rozumiem, ale nejde to aj cez niečo ine. PartitionMagic sa mi nechce kupovat. |
| |
   |
 |
don jebot
 Užívateľ
 Založený: 03.04.2008 Príspevky: 3453 Bydlisko: Trnava
 | Zaslal: Po 23.06.08 19:07 |   |
spusti wo Win start > ovadaci panel> spravca systemu> spravca zariadeny > pevne disky >oznac particiu a vymazat.. |
_________________ Hmmm .... Hrošíček ... [Homer] | |
  |
 |
dadmtb
 Zablokovaný užívateľ
 Založený: 20.11.2007 Príspevky: 2953
 | Zaslal: Po 23.06.08 19:09 |   |
alebo iba sformatuj to D a budes tam mat 200gb |
| |
  |
 |
POM4R4NC
 Užívateľ
 | Zaslal: Ut 24.06.08 21:26 |   |
| dadmtb napísal: | | alebo iba sformatuj to D a budes tam mat 200gb |
wtf? ved predsa win tu linuxovu particiu nevidi medzi particiami a uz vobec nie ako D[jedine, ak ma ext fs a program, ktory ho dokaze citat z winu]
| allan napísal: | | rozumiem, ale nejde to aj cez niečo ine. PartitionMagic sa mi nechce kupovat. |
tak pouzi nejake livecd distro s *parted programom, napr GParted
alebo myslim, ze nejaky nastroj na toto je aj na ultimate boot cd |
| |
   |
 |
dadmtb
 Zablokovaný užívateľ
 Založený: 20.11.2007 Príspevky: 2953
 | Zaslal: Ut 24.06.08 21:41 |   |
sak z winu ho nevidi ale z biosu hej tak nech ho zformatuje abo sak nech pozalohuje dolezite data a zformatuje to cele  |
| |
  |
 |
POM4R4NC
 Užívateľ
 | Zaslal: Ut 24.06.08 21:48 |   |
co to trepes? co vidi z biosu? z biosu vidi akurat cely disk...a formatovanie z biosu?
sformatovat cely disk kvoli takej blbosti? achjaj...rovno nech kupi novy disk nie a stary zakope pod zem nie? |
| |
   |
 |
jararak
 Užívateľ
 Založený: 19.06.2005 Príspevky: 201 Bydlisko: kosice-okolie
 |
dadmb ci jak ti meno, ti mas skusenosti za vlecku hnoja asi?
pravym tlacidlom tento pc, spravovat, najdi si disky, formatni ext3 ci co si dal pre linux, dobre a priprav si pri reboote cdcko windovsu - preco? lebo si si odfajcil zavadzac, ako nato? nabootoj akokeby si chcel instalovat win, daj konzolu zotavenia, tam si vyber ktory win - pravdepodobne len moznost 1, potom heslo admina, neviem jak ty ja ho heslovany nemam - enter, a ked uz mam konecne C:\WINDOWS\ alebo take nieco klepnem fixmbr, enter, som sure? hej alebo ano, yes, skusat, a exit, vybrat medium win sa bootouje |
_________________ IBM r51 + linux = dokonalost
NATO - Need Alcohol To Operate | |
   |
 |
POM4R4NC
 Užívateľ
 |
| jararak napísal: | dadmb ci jak ti meno, ti mas skusenosti za vlecku hnoja asi?
pravym tlacidlom tento pc, spravovat, najdi si disky, formatni ext3 ci co si dal pre linux, dobre a priprav si pri reboote cdcko windovsu - preco? lebo si si odfajcil zavadzac, ako nato? nabootoj akokeby si chcel instalovat win, daj konzolu zotavenia, tam si vyber ktory win - pravdepodobne len moznost 1, potom heslo admina, neviem jak ty ja ho heslovany nemam - enter, a ked uz mam konecne C:\WINDOWS\ alebo take nieco klepnem fixmbr, enter, som sure? hej alebo ano, yes, skusat, a exit, vybrat medium win sa bootouje |
lenze cez spravu diskov vo win asi nepojde tu ext3 particiu rovno aj pripojit k existujucemu D
inac na ten bootloader som aj zabudol... |
| |
   |
 |
|