IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @974
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Vaše dáta sú v oblakoch

Virtuálny desktop lacno, spoľahlivo, bez kompromisov. www.ts.avnet.com

Virtuálna kancelária BA

registračné sídlo, poštové služby, sekretárka, parkovanie - od 40 € www.companyhouse.eu

Čerstvý a voňavý domov?

Testovali sme Ambi Pur. Pozrite sa na prekvapivé výsledky experimentu! youtube.com/AmbiPur_SK

Teplomer, vlhkomer, počasie,

výstraha proti vzniku plesne, záznamníky a profesionálne meracie prístroje www.elso.sk

5 veľkých podvodov fitnesu

Mýty a fakty o chudnutí a zbavovaní sa tukov v telocvični. www.news2channel.net

Ako na to ? Taktovanie i5-2500K ...

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
FlashShadow
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 06.05.2011

PríspevokZaslal: Pi 06.05.11 21:23Odpovedať s citátomNávrat hore

Cawte, potreboval by som poradiť ohľadom taktovania, čítal som veľa príspevkov, no mám v tom stále chaos.

Zostava:
MB: MSI P67A-C45 (B3)
CPU: intel i5-2500k + coolik corator DS
RAM: Kingston 4GB (Kit 2x2GB) HyperX 1600MHz DDR3 CL9 (9-9-9-27) DIMMs, chladič, XMP

Takže, skúsenosti s OC mám akurát s intel core 2 duo ... OC i5-2500k je pre mňa "španielska dedina" takže vás prosím, aby mi tu nejaký ochotný človek vysvetlil, čo presne mám urobiť, postláčať, akú teplotu neprekročiť, aké napätie neprekročiť ... atď. V podstate všetky činnosti krok za krokom.

Pridávam fotky biosu (ak bude treba viac fotiek, tak nieje problém):

Dúfam, že nájdem pomoc tu ... vopred ďakujem.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
brmbo
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 08.01.2009
Vek: 31

PríspevokZaslal: Pi 06.05.11 23:20Odpovedať s citátomNávrat hore

kedze sa jedna o k verziu ma odomknuty nasobic, vypni turbo boost, vypni C1E a EIST, kedze si toho casu na 1,160 V skusaj zdvihat nasobic /adjust cpu ratio . to je nasobic/ po jednom teda teraz mas 33, chod na 34, 35 a postupne a pre danu voltage najdes hranicu, za kazdym testuj v OCCT alebo prime95 alebo Linx, ked najdes hranicu pri dajnej voltazi procesora, potom sa uz bude treba pohrat aj s nou, teda ju postupne zvysovat spolocne s nasobicom, pamate zatial nechaj tak, mas tam XMP mod, neviem preco ho nemas zapnuty a tahas ich stale na 1333MHz ked na to mas pamate, s pamatami sa pohraj neskor, nechaj ich zatial tak a skusaj to cpu, po dotaktovani skusaj cpu v testovacich softoch co som ti dal aj so zapnutymi setriacimi funkciami C1E a EIST ci je cpu stabilne, nezabudaj sledovat teplotu cpu, turboboost nechaj vypnute

neposkytujem poradenstvo cez SS, skype ani ICQ, na takéto veci je tu toto skvelé forum... ďakujem za pochopenie
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQSkypeZobraziť autorove WWW stránky
FlashShadow
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 06.05.2011

PríspevokZaslal: So 07.05.11 1:15Odpovedať s citátomNávrat hore

Takže pustil som sa do toho, nasledovne:
1. Adjust CPU ratio ---> 45
2. X.M.P ---> ENABLED
3. Dram Timing som nastavil na 9 9 9 27 viď. foto:

4. Následne som to uložil a to je všetko.

Takže, tu je hotový výsledok z CPU-Z (poprosím o dôkladné prekontrolovanie údajov, či som niekde neurobil chybu náhodou, ďakujem).

Prikladám aj screeny z testovania, plus by som sa chcel opýtať: Prečo hodnota "core voltage" bola nižšia pri 100% chode cpu ??? ... a vyššia, keď bol cpu v "kľude".

... Opakujem sa, ale: Poprosím o dôkladné prekontrolovanie údajov, či som niekde neurobil chybu náhodou, Ďakujem

edit:
---> to BRMBO: Rozoberal som to aj inde a ohľadom "turboboostu" sa tam nezmieňovali, tak sa chcem opýtať: aký to ma význam vypínať/nevypínať ... rsp. či to mám vypnúť, alebo nechať zapnuté.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
brmbo
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 08.01.2009
Vek: 31

PríspevokZaslal: So 07.05.11 12:05Odpovedať s citátomNávrat hore

pretoze turboboost ti taha cez dve jadra, teda dalsie 2 jadra su pri turbobooste neaktivne a procesor svoj zvyseny vykon taha prave cez 2 jadra nie cez 4
http://www.intel.com/technology/product/demos/turboboost/demo.htm?iid=tech_tb+demo
takze pri taktovani je lepsie mat turboboost vypnute
k tej v-core - pravdepodobne si nechal zapnutu niektoru zo setriacich funkcii ak to mas stabilne, teploty su vyborne ak su to ovsem teploty v burne, co chces viac? 4,4GHz ti bohato staci na vsetky aplikacie, vyborny kus kremika toto i5-2500k

neposkytujem poradenstvo cez SS, skype ani ICQ, na takéto veci je tu toto skvelé forum... ďakujem za pochopenie
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQSkypeZobraziť autorove WWW stránky
Zaslať odpoveď