|
 | | |
| Autor | Správa |
black1101
 Užívateľ
 Založený: 31.05.2010 Príspevky: 24
 | Zaslal: Ut 01.11.11 20:35 |   |
Zdravím. Ľudia mám takúto prosbu na vás, nemá niekto funkciu na aktívny aktuálny link? Totižto nachádzate sa niekde aby ste videli kde sa nachádzate tak vám svieti daný odkaz v menu napr. Skúsil som to riešiť nasledovne:
| kód: | function menulink($aktlink) {
$arrays = explode("/", CELAURL);
return in_array($aktlink, $arrays) ? "<span class='whiteactlink'>" : "<span>";
} |
je to ale dobré jedine pre jedno slovo, kedže si tam explodujem / v celej URL no ja to potrebujem pre hľadaný výraz v celej url. Takže máte napríklad v url user/blb/edit/ tak potom v pouziti:
menulink("user/blb/edit/"); ---> lenže preto, že som si hore / odstránil akoby je mi to na dve veci... Bol by som fakt rád keby niekto pomohol s niečim hmatateľným nakoľko som sa s tým dosť dlho sral, myslím celú tú problematiku. A áno chcem to cez PHP a nie cez jQuery či CSS.
Veľmi pekne ďakujem za vaše odpovede. |
| |
  |
 |
Ďuri
 Administrátor
 Založený: 11.08.2007 Príspevky: 3776 Bydlisko: Brno
 | Zaslal: Ut 01.11.11 21:49 |   |
To nemozes proste kontrolovat, ci $aktlink je podretazcom CELAURL - fcia strpos? |
| |
    |
 |
black1101
 Užívateľ
 Založený: 31.05.2010 Príspevky: 24
 | Zaslal: St 02.11.11 16:08 |   |
A tak som rozmýšľal či nato nie je nejaká funkcia, pozeral som aj v jednej knihe - PHP pre začiatočníkov a aj som sa tam pozeral na túto funkciu, no bol už večer a tak som to ani nevyskúšal. Nejak som si myslel že to vyhadzuje len pozície a toto mi nenapadlo. Takže áno spravil som si to tak aby to fungovalo. Ďakujem fakt si mi pomohol  |
| |
  |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
| |