| Autor | Správa |
camo
 Zablokovaný užívateľ
 Založený: 05.09.2009 Príspevky: 1176 Bydlisko: Lehota pod Vtáčnikom
 | Zaslal: St 30.11.11 15:16 |   |
Dobrý deň vospolok!
Vie mi niekto povedať, v čom to je, že posielam formulár metódou post, na adresu - action="adresa.net?item=bla" a síce to dorazí na tú adresu, ale neprenesie to premenné, ktoré posielam. Proste testujem isset($_POST['nieco']) a vždy je to false. Vlastne nie vždy, lebo keď napíšem adresu v tvare "www.adresa.net?item=bla" alebo len "?item=bla", tak to funguje. A na inom hostingu mi to funguje aj s tou prvou formou. Ja nechápem, čo sa deje... Vie mi niekto aspoň povedať o čo ide, lebo ja nemám ani tušenie? Písal som na podporu, ale od rána mi ešte neodpísali.
Ďakujem pekne. |
| |
    |
 |
Ďuri
 Administrátor
 Založený: 11.08.2007 Príspevky: 3776 Bydlisko: Brno
 | Zaslal: St 30.11.11 15:37 |   |
Chcelo by to ukazku, nech si vieme odsledovat tok dat, idealne nech to este vypisuje obsah pola $_REQUEST. Ale vseobecne - zapis adresa.net nie je korektna absolutna adresa. Ja by som sa necudoval, keby to odosielalo na http://aktualne.host.name/adresa.net?item=bla alebo nieco na ten sposob, pricom ak henta adresa hodi 404 a mas tam pre 404 nejake presmerovanie do rootu, tak sa to kludne moze spravat tak, ako popisujes. |
| |
    |
 |
camo
 Zablokovaný užívateľ
 | Zaslal: St 30.11.11 17:25 |   |
Vlastne som sa pomýlil, adresa vyzerá presne http://adresa.net/index.php?item=bla , takže by to podľa mňa malo byť správne. Neviem čo je korektné podľa špecifikácie, ale mne by to www celkom vadilo a mod rewrite by to mal v budúcnosti presmerovávať práve na formu bez www.
Neviem či to s tým nemôže súvisieť, ale v administrácii mám možnosť nastaviť niečo takéto.
Skúsim niečo zbúchať na ukážku aj s premennými....
// pridané po 1 hodine 26 minútach od posledného príspevku
EDIT:
Tak tu je to v celej svojej kráse: http://www.hostingy.net/POST.php?item=bla |
| |
    |
 |
Ďuri
 Administrátor
 | Zaslal: St 30.11.11 17:41 |   |
No jo, "problem" je taky, ze v pripade, ze klient zasle request s hlavickou Host: hostingy.net (tzn. bez www), server vrati 301 a presmeruje na ekvivalentnu adresu s www, ale to sa uz vykonava druhy, GET request, cize tie POST data sa stratia. To mozno zapricinil spravca servera, mozno si to spravil ty v .htaccess, alebo ja neviem. Nie je to bug ani nic, je to chovanie, ktore sa da ocakavat za danych podmienok. Ked budes do toho <form action> stale pisat relativnu adresu, pripadne adresu s www, nebude to robit problemy. |
| |
    |
 |
camo
 Zablokovaný užívateľ
 | Zaslal: St 30.11.11 20:05 |   |
A pri mod rewrite to bude fungovať? Nebudú sa mi aj tam strácať tie posty? Mod rewrite tiež presmerováva, nie?
V .htaccess nič také nemám. Len error document a -Indexes.
A tá vecička ohľadom DNS z tej administrácie, čo som sem upol s tým nemá nič spoločné?
Z toho supportu ešte nič neodpísali...
// pridané po 2 hodinách 13 minútach od posledného príspevku
EDIT:
Tak toto mi poslali, a povedzte mi čo mám odpísať?:
| citácia: | Zdravim,
tohle je implicitni valstnost naseho hostingu, kde se URL bez www implicitne prepisuji na URL s www ... viz vhost:
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^hostingy\.net$|^hostingy\.net\.web2\.web4ce\.cz$|^__ALIAS_1__$
RewriteRule ^/(.*) http://www.%{HTTP_HOST}/$1 [L,R=301,QSA]
Cilem je definovat jeden adresar, kam se budou sobory odkazovat ... tedy /public_html/www
Obecne to tak byt nemusi,ale nase systemy s timto pocitaji a generuji pravidla ze sablon. MNohe hostingy formu bez www ani neoobsluhuji, nekdo si ji muze definovat. Vzhledem ke statisticke zkusenosti jsem zvolili tuto formu - ac je to usmevne, jste prvni, kdo by potreboval smerovani do ruznych zdroju dat.
V prepisovacim retezci je ale $1, tedy predavaji se vsechny parametry v URL. U postu by mely take - muzu poprosit o konkretnejsi priklad, predpokladam z formulare ... |
Ja neviem, je to normálne u hostingov, alebo nie? |
| |
    |
 |
Ďuri
 Administrátor
 | Zaslal: St 30.11.11 20:19 |   |
Nebyva to zvykom, ale podla mna na tom nie je nic take strasne. Tvoju myslienku mat vsetky adresy bez www sice na tomto hostingu velmi nezrealizujes, ale nevidim v adrese s www problem.
Panko od hostingu sa trosku sekol, pri 301 vsetky mnou odskusane prehliadace miesto zopakovania POST requestu na novu adresu spravia GET request, takze.. a s tym $1 to nema absolutne nic, lebo tento problem vobec s parametrami v query stringu nesuvisi. |
| |
    |
 |
camo
 Zablokovaný užívateľ
 | Zaslal: St 30.11.11 20:50 |   |
Do mrkvičky, ale ako mám potom tie posty posielať. A nejde o to, že by som to mohol poprepisovať, ale ide o princíp. Ako to že sa im tie posty strácajú. Ešte aj ten freehosting, čo som mal pred tým to bez problémov zvládal...
Pozeral som teraz na mod_rewrite a je tam nejaké premenná {REQUEST_METHOD}, ale nikde som zatiaľ nenašiel na čo to je. |
| |
    |
 |
Ďuri
 Administrátor
 | Zaslal: St 30.11.11 20:57 |   |
Vsak som ti hovoril, pouzivaj relativnu adresu. Potom sa pouzije request s www a nebude sa to nijak presmerovavat. |
| |
    |
 |
camo
 Zablokovaný užívateľ
 | Zaslal: St 30.11.11 21:07 |   |
?item=bla - čistá hrôza. Radšej to dám na to www. Bŕŕ idem to prepisovať  |
| |
    |
 |
shaggy
 Moderátor
 Založený: 21.02.2006 Príspevky: 4613 Bydlisko: Bratislava
 | Zaslal: St 30.11.11 22:21 |   |
Čo je čistá hrôza na tom "?item=bla"? A nechápem, čo za problém je to posielať na adresu s www na začiatku.
Pripadá mi, ako keby si hľadal problém tam, kde nie je. |
_________________ Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme. | |
    |
 |
camo
 Zablokovaný užívateľ
 | Zaslal: St 30.11.11 22:52 |   |
Čistá hrôza na tom je to, že keď sa pozrieš na takú adresu nevieš z nej vyčítať vôbec nič.
A problém s www je, že to musím prepisovať a že som si prial adresy v tvare bez neho resp. že som nečakal, že s tým môže byť nejaký problém.
A problém to je, keď mi to nespracuje formulár nemyslíš? |
| |
    |
 |
shaggy
 Moderátor
 Založený: 21.02.2006 Príspevky: 4613 Bydlisko: Bratislava
 |
Tým vytváraním problémov som to myslel tak, že ak stačí iba pridať www, alebo prepísať adresu na relatívnu, tak nechápem, čo riešiš.
A že nevieš vyčítať z relatívnej adresy nič? Čo by si z nej chcel vyčítať? Tomuto argumentu vôbec nerozumiem. |
_________________ Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme. | |
    |
 |
camo
 Zablokovaný užívateľ
 | Zaslal: Št 01.12.11 12:33 |   |
Vyčítať napr. to na ktorý script je nasmerovaná a to z nej neni vidno a ak je to includovaný súbor, tak to je celkom otrava, ak je to nejaký väčší projekt. A zase keď to máš prepisovať v 50 a viac súboroch tak je to rovnaká otrava. Ani neviem čo z toho je väčšia otrava. Určite by bolo lepšie, ak by bol server nastavený normálne a nijaký problém y som neriešil. |
| |
    |
 |
Ďuri
 Administrátor
 | Zaslal: Št 01.12.11 16:02 |   |
A uplne najlepsie by bolo, keby si svoje kody pisal aspon trochu nezavisle od toho, na akom serveri a akej domene bezia, co by sa ukazalo napriklad tak, ze by si pouzival relativne adresy. Nic by si nemusel prepisovat a vsetko by fungovalo. A len tak mimochodom, mnohe textove editory umoznuju aj nahradenie textu naraz vo viacerych suboroch. |
| |
    |
 |
camo
 Zablokovaný užívateľ
 | Zaslal: Št 01.12.11 20:10 |   |
Samozrejme, že relatívne cesty majú svoje výhody, ale je predsa pravda aj to, že keď sa na to pozrieš, tak z toho nevieš vyčítať nič. Asi som neni taký profesionál, ako by ste si priali.
A povedz mi, či je takéto nastavenie servera o akom sa tu bavíme štandardné? Z kade som mal vedieť, že narazím na podobný problém. Adresa v tvare http://nieco.sk je predsa normálna adresa, tak prečo by nemala fungovať?
| citácia: | | A len tak mimochodom, mnohe textove editory umoznuju aj nahradenie textu naraz vo viacerych suboroch. |
To som si aj ja všimol ale ak máš v súbore len jeden link ktorý je v tvare http://www tak ti z toho spraví http://www.www. a tak si to nemôžem dovoliť, ale musím to robiť pekne po jednom, každý link osobitne(teda aspoň v PSPade). Keby sa to dalo robiť cez regulárne výrazy, tak by som to možno riskol... |
| |
    |
 |
|