| Autor | Správa |
Daron
 Administrátor
 Založený: 08.08.2007 Príspevky: 9323 Bydlisko: Michalovce Vek: 24
 | Zaslal: Pi 07.03.08 19:52 |   |
tuto dosku som kupil lebo moja stara dosluzila, a stala sa taka vec:
Vsetko zapojim, nabehne bios, pozostatky windowsu a potom mi win napise ze ho mam preinstalovat /co je logicke po vymene HW/
a v tom nastal problem:
problem c.1:
ked som dal v biose ulozit zmeny, hoci som ani nijake nevykonal, restartol sa komp a uz nic nenabehlo, len cierna obrazovka, az kym som neresetol CMOS, a mne nastavit, aby bootoval win z CD mechaniky... to som nejak yriesil
podtaktovanim z default 1200Mhz na 750...
problem c.2: niijak raz mi nechcelo nabootovat z CD windows, aj ked som nastavil nech najprv bootouje z CD a az potom z HDD, alebo som dal bootovat len z CD a nic, ani mi nenabehlo ze nech stisnem enter ked chcem bootovat z cd, rovno z disku nabootovalo pozostatky stareho windowsu... tak som musel prepojit kable na MB, su tam 2ATA konektory + 1 na FDD, tak som HDD a CDROM vymenil a bootovalo z CD, ale uz pri starte vypisovalo Primary Master: TEAC..... cize cdrom... zacal som instalovat win a ked formatne disk, zkopiruje nejake subory a chce restart, tak mi zacne odzaciatku instalovat win, a chce zase formatovat, jednoducho zase od zaciatku, vtedy musim vypnut natvrdo PC a zase premenit konektory. tak sa zapne, z toho ze v cdromke je boot CD si nic nerobi a nabieha akoze windows, az kym ma nabehnut plocha a potom mi normalne nabehne instalacia....
preco je to tak??
problem c.3: ta MB ma grafiku do PCI slotu, a nemam ovladace, win mi tam nejake da, ale vyruje ma ze nie su podpisane alebo co, a strasne mi susti v reproduktoroch, neviem preco, moze to byt v ovladacoch?? ked som na ploche, nejde winamp ani nic, je ticho, no staci aby som dvakrat klikol na nejaku zlozku a ked to vyda ten zvuk, akoze otvara tak vtedy zasumi, ked pustim hru, winamp atd., tak sumi stale...
problem c.4: aj ked nainstalujem v poriadku win, tak dlho startuje, hlavne predtym ako ma nabehnut win logo a loadovat, tak je aj 10-15sekund tma... nemoze to byt slabe pc, mal som predtym celerona 733, toto je athlon 1200, takze jak moze startovat pomalsie??
kamarat mal so startovanim problemy ked pripajal externy disk, a on chcel byt master aj interny HDD chcel byt master, neviem ci sa nieco take nedeje aj medzi mojim HDD a CDROMkou, to je len moje tusenie, pridajte vase navrhy, a dufam ze ste to docitali dokonca  |
_________________ I gather speed from you fucking with me | |
      |
 |
br4n0
 Skúsený užívateľ
 Založený: 22.03.2007 Príspevky: 2110 Bydlisko: Bratislava V
 | Zaslal: Ne 09.03.08 19:18 |   |
Moje skromné rady:
1 - ?update biosu(neviem, ktorú verziu máš)
2 - Nepotvrdil si po reštarte "Press any key..." na bootovanie z cd?
3 - najnovší integrovaný audio ovládač, samostatnú zvukovku presunúť do iného slotu, ovládač na čipset
4 - zisti, či je v biose aj wine pre disky povolený dma mód, v správcovi zariadení pozrieť nefungujúce zariadenia |
| |
  |
 |
Daron
 Administrátor
 Založený: 08.08.2007 Príspevky: 9323 Bydlisko: Michalovce Vek: 24
 | Zaslal: Po 10.03.08 19:14 |   |
prave ze toto "pres any key" na bootovanie mi nenabehlo, hned bootovalo z disku stary win
ovladac na chipset som dal, a na zvukovku skusim ten ovladac az stvrtok ked pridem domov, zatial tam je nejaky od MS
///edit
takze ten ovladac na zvukovku mi nejde nainstalovat lebo napise ze nenaslo taky HW
a este jedna otazocka: neviete aky speedfan by som mal nainstalovat aby mi slo regulovat otacky na cpu chladici?? skusal som nejake verzie a nic, le som mohol sledovat teplotu a otacky ale regulovat nie, a nebudem asi skusat instalovat vsetky verzie
/////////edit/////////////
takze este jeden problem.... odkedy som vymenil MB nechce mi to prehravat video, jednoducho obraz je pokryty kocockami roznych farieb, akoze on v pozadi je ale nie je zretelny....
skusal som kodeky, stiahol som nove ovladace na grafiku a nic...
robi to aj pri flash aplikaciach (asi), napriklad ked sa aktualizuje avira a nabehne okienko ci nechcem pro ediciu, ukaze mi to takto:
v rvom prispevku som uviedol ze ma grafiku do pci slotu, myslel som zvukovku  |
_________________ I gather speed from you fucking with me | |
      |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
|