IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @147
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Kreditka s 0% úrokom

Navyše získate spať 1% z každej platby! Vybavíte jednoducho online a zadarmo. Karta.Cetelem.sk

Stále myslíte na jedlo

Správna a mierna diéta je veľmi dôležitá ak si chcete udržať zdravú váhu. www.news2channel.net

Zaregistruj sa!

Tvoj názor sa ráta a oplatí! Pridaj sa a vyhraj iPad. www.marketagent.com

Zviditeľnite sa s PPC reklamou

Efektívny typ reklamy! s Etargetom platíte iba za klik a nie za zobrazenie. www.etarget.sk

Zákaznícka zóna Môj Orange

Pozrite si podrobný rozpis hovorov, spotrebu alebo si aktivujte služby. www.orange.sk

2 GB RAM pre win 7 ??

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
MuloLemon
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 26.01.2012
Vek: 18

PríspevokZaslal: Št 26.01.12 19:20Odpovedať s citátomNávrat hore

Mám problém pri hrách napríklad dám hru na max všetko 8x AA a ide mi uplne rovnako ako ked ide na všetko na low napríklad Assasins creed broderhood my stále ide okolo 28-40 fps bez ohladu na nadstavenia hry

Moja zostava
Proscesor: AMD Athlon 7850 Black edition / Dual core 2.80 GHz
Grafika: ZOTAC GeForce GTS450 1GB DDR5
Základovka: GIGABYTE M720-US3
RAM : 1x1GB DDR2 800 MHz

Myslíte že keby som dokupil ram do 4Gb postači to aby mi hry bežali lepšie ?
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
walther
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 24.01.2008
Vek: 24

PríspevokZaslal: Št 26.01.12 19:24Odpovedať s citátomNávrat hore

Určite pôjdu lepšie, otázne je, či ti to bude stačiť. Mne by nestačilo, tebe možno áno. V každom prípade 1GB ram je na dnešnú dobu strašne málo.
MuloLemon
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 26.01.12 19:26Odpovedať s citátomNávrat hore

Teda som sa sekol mám 1X2 GB ram ... ale tak teda podla teba aka velká ram by my v dnešnej dobe postačila ? procesor je dostačujuci ? na dnešnu dobu ?
walther
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 26.01.12 19:41Odpovedať s citátomNávrat hore

Pozri, všetko záleží od toho, čo s tým pc vlastne robíš. Ty musíš vedieť, do akej miery zaťažuješ komponenty a kde nestíha. Podľa svojich potrieb sa musíš rozhodnúť, čo a či vlastne chceš upgradnuť.
Ram by som ale odporúčal aspoň 4GB, čiže potrebuješ teda kúpiť ešte 1x 2GB. Ak nerobíš s fotkami, videami a podobne, 8 by si už ale asi nevyužil.
Čo sa týka procesoru, dvojjadro už tiež nie je nič moc.

Ak sa hrávaš náročnejšie hry alebo využívaš pc aj na niečo iné word a excel (napr práca s videom), tak by som zvažoval komplexnejší upgrade. V tom prípade by si už ale potreboval DDR3 ramky, čiže nejaké postupnejšie vylepšenie moc nepripadá v úvahu... Maximálne by sa teraz dalo kúpiť dosku+cpu+ram a potom vymeniť grafiku. To ale vychádzam ešte z toho, že nebude treba meniť zdroj a hdd aj mechaniky na novej doske spojazdníš... Podľa zatiaľ dodaných info neviem.
MuloLemon
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 26.01.12 19:49Odpovedať s citátomNávrat hore

Robím aj z Fotkami dosť v PS ... Hlavne som to chel na hry ta grafika je pre mna dostačujúca kedže hrám v rozlíšení 1280x1024 Lenže je tam ta vec z nemeniacim sa FPS čiže to bude asi tou RAM a ked už tak som chel dokúpiť 2x2 GB a tu starú dam preč te novšie by som kupil aj rýchlejšie no na mohutnejší upgrade nemám peniaze takže by som bral tu ramku len akú to neviem chcel som poradiť
shiro
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 12.10.2006

PríspevokZaslal: Št 26.01.12 19:57Odpovedať s citátomNávrat hore

procesor je stara prdka a brzdi kazdu novsiu grafiku...a hodne.
a grafiku tiez nemas bohvieco necakaj ze ti nove hry pojdu vzdy dobre, mas este celkom dobre fps na to co pises ze hras

AMD Phenom II 955 BE 3.2GHz, 4GB RAM DDR3-1333 A-Data, MB Gigabyte MA-770T-UD3P, Kingston SSDNow V 64GB 2.Gen., WD 640GB + WD 1TB, Gigabyte GeForce GTX275 896MB, 2xDVD+-RW NEC 7173, LCD BenQ G2400Wa 24", MS Wireless optical mouse 2.0A, Keyboard Prestigio, Creative SBS 380 2.1
walther
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 26.01.12 20:01Odpovedať s citátomNávrat hore

To hej, a ako pozerám, doska by ti mala podporovať aj AM3 procesory, takže skús pozrieť support list a porovnaj s obchodmi, či by si nenašiel financie na jeho upgrade.
Čo sa týka ramky, v podstate hocijaké Kingstony by mohli byť. Ale skôr by som ti odporučil nechať si aktuálnu ramku a dokúpiť len ďalšiu 1x2 s čo najpodobnejšími parametrami. A ušetrené peniaze vrazil skôr do toho procesoru. Pri práci s fotkami by ti to malo pomôcť a pri hrách to isté.
MuloLemon
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 26.01.12 20:25Odpovedať s citátomNávrat hore

Vďaka za radu takt o asi aj spravím pokukám napr AMD Phenom II X4 965 Black Edition to by som mohol dať príde výplata a bude časom aj na ramky
mino_85
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 18.08.2010

PríspevokZaslal: Št 26.01.12 20:33Odpovedať s citátomNávrat hore

bacha pri kúpe procesora, prezri si najprv podrobne CPU support list tvojej dosky, napr. X4 965 síce doska podporuje, ale iba stepping C3
tu je zoznam všetkých podporovaných procesorov http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3006 , sleduj hlavne posledný stĺpec vpravo a vyhýbaj sa modelom u ktorých je poznámka N/A, tie na tvojej doske nerozchodíš. u ostatných podporovaných je napísaná verzia BIOSu, takže ak máš BIOS starší, budeš ho musieť ešte pred osadením nového CPU updateovať.

MB: Gigabyte P67A-UD4 B3; CPU: INTEL Core i5 2500K @ 4,5 GHz; CPU cooler: Alpenföhn K2; RAM: 16 GB Corsair Vengeance 1600 MHz Low Profile White 1,35V /4x4 GB/ ; VGA: Gigabyte GTX 570 SuperOverclock; PSU: COUGAR GX 600; System SSD: Samsung SSD 830 128GB; Data HDD: Samsung SpinPoint F3 1 TB; Case: Fractal Design Define R3 Black Pearl; Case fans: Intake - 3x Noiseblocker Multiframe M12-S1 @ 600 rpm, Outtake - 1x Noiseblocker Multiframe M12-S2 @ 900 rpm; Fans regulator: Scythe Kaze Master 5.25" Black; LCD: 23" Samsung PX2370, Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK, Mouse: SteelSeries Ikari Laser; Mouse pad: SteelSeries QCK Mass; Audio: Creative GigaWorks T20 Series II

prosím, nepýtajte si rady cez súkromné správy, iba v témach na fóre. ďakujem.
MuloLemon
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 26.01.12 20:45Odpovedať s citátomNávrat hore

Takže ten procesor http://www.alza.sk/amd-phenom-ii-x4-965-black-edition-d145518.htm my nepojde či hej ? a ako zistím aký mám BIOS ? Ak tak aký procesor by si mi odporúčil ?

// pridané po 3 minútach od posledného príspevku

Robím aj z Fotkami dosť v PS ... Hlavne som to chel na hry ta grafika je pre mna dostačujúca kedže hrám v rozlíšení 1280x1024 Lenže je tam ta vec z nemeniacim sa FPS čiže to bude asi tou RAM a ked už tak som chel dokúpiť 2x2 GB a tu starú dam preč te novšie by som kupil aj rýchlejšie no na mohutnejší upgrade nemám peniaze takže by som bral tu ramku len akú to neviem chcel som poradiť
Zaslať odpoveď