IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @124
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Mať originál je jednoduché

Chcete mať originál? Nie je nič jednoduchšie. Sculpio www.sculpio.com

Predaj RD a bytov pri Trnave

Kompletná infraštruktúra, výhodná cena, príjemné prostredie. Bývajte na výslní! navyslni.sk

Fúkače lístia Husqvarna

Ľahké ovládanie a vysoký fúkací výkon pre všetky druhy lístia. www.husqvarna.sk

Tlakové postrekovače

Kvalitné ručné postrekovače pre záhradu. Ľahké plnenie a ovládanie. www.gardena.sk

Posledné novinky

Zabijak vrások nájdený! Dozvedieť sa viac www.zuzanaskinsuccess.com

1 TV vystup pre 3 zariadenia?

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
jozomrkvicka
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 22.02.2011

PríspevokZaslal: Po 14.03.11 0:42Odpovedať s citátomNávrat hore

Zdravim, chcel by som vas poprosit o radu. V byte mame klasicky TV vystup panelakovej anteny (snad digital). Momentalne na ten jeden vystup su cez rozdvojku zapojene dva TV prijmace. Potreboval by som vsak zapojit aj TV USB tuner, aby sa signal prenasal do kompu (napr. tento: http://www.alza.cz/gigabyte-gt-u8300-d173734.htm#popis).

Otazka je, ci je to mozne bez vyraznejsej straty signalu a ako to vlastne urobit? Napada ma riesenie, dokupit nieco take: http://www.alza.cz/hama-antenni-rozbocovac-d109807.htm, pichnut tam rozdvojku (tak napojim 2 telky) a do dalsieho vystupu na zosilovaci zapojit TV antenu k USB. Islo by to takto?

Pripadne existuje moznost zapojit iba ten TV USB tuner a chytat signal ktory vysiela aj na TV prijmace? Teda prepojit to uplne bez kablou?

telky: jedna LED, druha klasicka CRT
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
cape
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 20.01.2011

PríspevokZaslal: Po 14.03.11 8:30Odpovedať s citátomNávrat hore

ten signal je analogovy, ked ide zo spolocnej anteny (jeho zdroj moze byt digitalny - satelit, digitalna kablovka, to si eventualne zisti). my sme dlho fungovali cez UPC na 2 rozdvojkach (jedna zapojena do druhej) - plazma s UPS Direct, CRT a TV karta na analog, takze najprv kup a skus druhu rozdvojku za par korun. ak mate kvalitny signal, bude to ok, primarne by som zapojil LED a na druhy rozbocovat USB antenu a CRT. predpokladam, ze mas bohatsiu ponuku ako je sucasna ponuka DVB-T. ak nie, tak sa ti neoplati tym zaoberat, kupis ten DVD-T USB tuner a mas vystarane (ak mas DVB-T signal).
jozomrkvicka
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 22.02.2011

PríspevokZaslal: Po 14.03.11 17:09Odpovedať s citátomNávrat hore

Dik, toto som potreboval pocut. Skusim to teda roztrojit a keby sa stracala kvalita, tak pouvazujem o dalsom rieseni cez ten zosilovac. Ponuka je praveze chudobna, nejakych cca 30 kanalov (v tomto nie som velmi doma, tak nechapem co to ma s tym spolocne? )

Este by som sa chcel opytat, ci je nutne kupovat ten analog-digital tunner a nestacil by tento digitalny?
http://www.alza.cz/gigabyte-gt-u7300-d173733.htm ...to, ze prechadzame na digitalne vysielanie znamena, ze len slovenske kanaly budu vysielat digitalne, alebo celkovo vsetky budeme prijmat digitalne (ked vobec tak vysielaju?)? (sory, ked sa pytam bludy)
cape
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 20.01.2011

PríspevokZaslal: Po 14.03.11 18:13Odpovedať s citátomNávrat hore

zosilnovac nemusi nic riesit. sila signalu je dana, nevies ju vylepsit - je to ako upscaling videa - mozno z toho trosku viac vytazis, ale vela neziskas.

na pocet kanalov som sa pytak kvoli DVB-T, takze tvoja kablovka je na tom lepsie, cize DVB-T nie je alternativou v tvojom pripade.

signal kablom ti predpokladam do CRT ide analogovy alebo k tomu mas nejaky set-top-box - to je velmi dolezite! mate UPC? alebo ineho poskytovatela? mate settopboxy k obidvom telkam?

prijimat digitalne cez DVB-T budes vyhradne urcite slovenske kanaly (tie ktore bude vysielat DVB-T vysielac v ktoreho dosahu sa nachadzas), tak ak si stacia tie, staci ti DVB-T tuner. ak chces cez antenny kabel pozerat 30 kanalov co mate (len za predpokladu, ze nepouzivate set-top-box, co by znamenalo specificky digitalny prijem - tam ti DVB-T USB tuner nepomoze
petr1991
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 04.01.2011
Vek: 19

PríspevokZaslal: Pi 18.03.11 18:00Odpovedať s citátomNávrat hore

Vsetko zalezi od toho, co tam mate za anteny/kabelovku. Kabelovka ma svoj system a analogovo moze vysielat este x rokov na rozdiel od (niektorych) antennych systemov.
Zaslať odpoveď